Back to Top

Medische voetzorg

Wie ben ik

Mijn naam is Sophia Beuving- Harmsma en heb een eigen pedicure praktijk aan huis en werk tevens ambulant.
Ik ben sinds oktober 2011 gediplomeerd medisch pedicure branche, oktober 2015 oncologisch voetzorgverlener en vanaf juni 2017 MBO4 medisch pedicure.
Ik ben aangesloten bij de branche vereniging Provoet,  ProCERT ( kwaliteitsregister voor pedicures) , NMMV (Nederlandse Maatschappij Medisch voetzorgverlener )

 

Diabetische voet

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels.

Orthesiologie

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en voor het reguleren van de teen stand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

Deze techniek gebruik ik om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet direct verlichting te bieden.

Nagelbeugeltechniek

Met behulp van metaal of kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. Deze techniek wordt toegepast bij ingroeiende nagels.